Over Renske

In 2015-2017 heeft Renske de Master Musician 3.0 aan het Utrechts Conservatorium gevolgd. In deze opleiding leer je je eigen muzikale ideeën te ontwikkelen door middel van improvisatie, compositie en het ontwerpen van voorstellingen waarin verschillende disciplines samenkomen. Met deze opleiding is er een wending ingezet.

Als eerste heeft Renske de opleiding Docent Dansexpressie en Internationale Dans gevolgd en afgesloten aan de Fontys Dansacademie. Vervolgens was zij 7 jaar dansvakleerkracht op een basisschool en gaf ze danscursussen aan volwassenen internationale dans en dansimprovisatie.

Vervolgens (1999-2002) volbracht zij de opleiding Docent muziek aan het Conservatorium van Amsterdam en gaf vele jaren les in basisonderwijs (dans-en muziekprojecten) en daarbuiten. Renske gaf 9 jaar les aan de Hogeschool Utrecht in het benutten van muziek als creatief-agogisch middel.

Renske heeft diverse koren gedirigeerd, waaronder gemengd koor De Blauwe Maandag in Amsterdam-Noord (13 jaar, alle genres), Balkankoor Papucska, gemengd koor Draadloos (klassiek en licht repertoire) en Bulgaars koor Chubritsa.

Renske speelt viool en heeft zich vanaf haar jeugd verdiept in allerlei folkmuziekstijlen: muziek uit (zuid-)Oost-Europa, Zweedse dansstijlen en Bluegrass bijvoorbeeld, maar ook klassiek en jazz standards. Zij heeft veel voor dansers gespeeld, speelde in diverse folkbands en projecten en geeft cursussen en workshops in volksmuziek, zowel zang als instrumentaal. Renske leidt het Folkorkest Amersfoort en geeft vioolles; techniek, klassiek, folk-stijlen en improvisatie.

Renske was  8 jaar orkestleider en violiste van het Folklor Dansemble Amersfoort en maakte hiervoor haar eerste compositie in opdracht voor een nieuwe Nederlandse choreografie met de naam ‘Eilandmeisje’.

Sinds 2018 treedt Renske op als  improviserend violiste bij de inspiratie-meetings van Miracles of Music, een stichting die zich inzet voor het bevorderen van de inzet van muziek in de zorg. Voor deze stichting biedt zij trainingen aan voor hulpverleners en vrijwilligers in de zorg.

Renske geeft les in improvisatie en het creëren van eigen muziek